Blogin perustaminen ja siihen kirjoittaminen ei vaadi erityisiä nettitaitoja, eikä kiinteätä nettiyhteyttä. Blogin voi siis perustaa kuka tahansa. Hän on  mediapersoona, jolla on kaikki mahdollisuudet kommunikoida koko yleisön kirjolle.

Blogia voidaan periaatteessa pitää tasavertaisena kommunikaatiovälineenä. Blogit eivät kuitenkaan ole tae lukijoista ja kommunikaation mahdollisuudesta. Laajan yleisön saaminen vaatii linkkejä suosituilta sivuilta. Myös reaalielämän laaja sosiaalinen verkosto auttaa etenemään. Lukijoiden saamista helpottaa myös se, jos kirjoittaja on entuudestaan julkisuuden henkilö.

Tämä kaikki kuitenkin vähentää anonyymina toimimisen mahdollisuutta ja tasa-arvoisuutta. Erilaiset rankinglistat, kuten Blogilista vahvistavat tätä hierarkiaa.

Vaikka lukijoita omalla blogilla olisikin, se ei riitä. Menestys on saavutettava jatkuvasti uudelleen. Ei riitä, että on kirjoittanut yhden hyvän jutun. Kirjoittajan on jatkuvasti tuotettava lisää uutta materiaalia.

En ole kertonut tutuille blogiosoitettani. Päätin myös kirjoittaa anonyyminä. Se tuntui vapauttavalta vaihtoehdolta tämän päivän yltiöyksilökeskeisessä yhteiskunnassa.

Sijoitukseni blogilistalla on tällä hetkellä 2235. Eli ei ainakaan päätähuimaa.