Helsingin Sanomien Maailman ihmisiä -palstalla (26.5.2006) oli juttu Intian vegetarismin vankasta asemasta. Maan runsaasta miljardista asukkaasta 220 miljoonaa on virallisen tilaston mukaan kasvissyöjä.

Lihasta kieltäytymisestä on tullut viime aikoina Mumbaissa normi.
"Lemmikit käyvät, samoin tupakointi ja äänekäs musiikki aamuyöllä. Ratkaiseva kysymys on Mumbain vuokra-asunnon hakijoille kuuluu: syötkö lihaa? Jos vastaus on myöntävä, jää vuokrasopimus useimmiten tekemättä

Lihansyöjien tekemät valitukset vuokrataloyhtiöitä vastaan ovat kaatuneet korkeimmassa oikeudessa. Useat kaupat ovat siivonneet liharuuat tiskinalusmyyntiin. Lihaa ruokalistallaan tarjoavaa ravintolaa on vaikea löytää. Pihvinpurija ei siis Mumbaissa juhli.

Onkohan tämä koskaan mahdollista esim. Euroopassa tai Yhdysvalloissa? Ruoka, jossa ei ole lihaa, olisi suurelle osalle kansalaisista sitä normaalia arkiruokaa.

Ruokaa ei mitenkään tällä menoa tule riittämään kaikille maailman ihmisille. Kasvissyönti olisi ihan käypä tapa ratkaista ruokatuotantoon liittyviä eettisiä ongelmia ja ympäristöongelmia. Yhdellä hehtaarilla peltoa saisi paljon enemmän kiloina kasviksia kuin lihaa, koska tietyn energia- tai valkuaismäärän tuottaminen eläinkunnan tuotteina vaatii moninkertaisen määrän luonnonvaroja verrattuna kasvikunnan tuotteiden tuotantoon.

Monikaan ei taida olla valmis luopumaan päivittäisestä liha-annoksestaan. Kasvissyönti kaikuu monen, etenkin vähän vanhemman, ihmisen korvissa edelleen viherpiipertäjien ja hippien puuhalta. Ei sellainen sovi raavaalle miehelle. Uskomuksena on myös, että ihminen tarvii elääkseen lihaa, kasvisruuat ovat mauttomia, kerran kun pieraisee on taas nälkä...

Niin, ja kana ei ole kasvis.