Koska tv-ohjelmia ei voi katsoa, olen pitkästä aikaa lueskellut blogeja. Suurin ihmetys minulle on edelleen käsitöihin ja muuhun puuhasteluun ja askarteluun liittyvien blogien määrä ja suosio. Tuntuu, että joka toinen blogi liittyy edellä mainittuihin asioihin.

Mitenkä ihmisillä riittää aikaa ja energiaa? Jo se, että jaksaisin / ehtisin vapaa-aikanani harrastaa käsitöitä, vaatisi suuria ponnisteluja ja hermoja. Puhumattakaan siitä, että ehtisin vielä raportoimaan tekeleistäni blogissa. Omalla kohdallani tosiaan voi puhua tekeleistä, sillä peukaloni ja kaikki muutkin sormeni ovat keskellä kämmentä. Toisaalta, epäilen myös, että en kehtaisi esitellä tuotoksiani julkisesti. Korkeintaan voisin vilauttaa käsityöstäni pientä kulmaa pimeässä jollekin huononäköiselle, joka olisi tietysti itsekin tumpelo käsistään. Ja sekin pitäisi tehdä pimeässä.

Harrastavatko ihmiset noin yleisesti käsitöitä vai ovatko käsitöiden harrastajat erityisen aktiivisia bloggaajia? Se ei ole minulle selvinnyt, mutta ehkä jonakin päivänä teen kädentaitoja vaativan artefaktin ja pläjäytän tästä taidonnäytteestä kuvan tänne.