Kamala kiire ja tietysti juuri silloin tietokoneohjelmani sanoo irti yhteistyösopimuksen ilman mitään ennakkovaroitusta.

Ohjelma kyllä avautuu, voin hetken aikaa jopa tehdä sillä töitä, mutta sitten, kuin tyhjästä, error jotakin. Ainoana vaihtoehtona on vastata ok ja kone kaatuu. Noin vaan... Uudelleen käynnistys, avaan kaikki tarvittavat tiedostot, työskentelyä n. 10 minuuttia, kone ilmoittaa virheestä, painan ok ja ohjelma kaatuu. Koskakohan olin viimeksi tallentanut?

Vilkuilen kelloa. Kallisarvoista aikaa kuluu koko ajan hukkaan. En jaksa koulullekaan lähteä. Edelleen jaksan uskoa viidennen kerran jälkeen, että kyllä se siitä vielä lähtee toimimaan niin kuin ennenkin.

Kymmenes kerta katkaisi kamelin selän. En enää kestänyt. Nousin ylös, huusin ja kaaduin minäkin. Heräsin vasta puolenyön aikaan kuolalammikosta. Oli auttamattomasti liian myöhäistä tehdä enää mitään. Sänky pienen pienessä yksiössäni on onneksi aina kätevästi kaatumismatkan päässä. Ehkäpä moinen ketutus saa sylkirauhasetkin ylikierroksille.