joten suuntasin askeleeni Sokoksen kosmetiikkaosastolle. Hyllymetreittäin rasvaputeleita, joiden litrahinnat olivat enemmän kuin kuukauden palkkani. Huh, huh.

No, jotakin rasvaa sitä oli saatava ja enkä oikein osannut päättää, mitä se olisi. Kuljin Kleptomaani-kassi ja letit viuhuen hyllyjen välissä ja yritin näyttää mahdollisimman eksyneeltä ja ostoaikeiselta, jotta myyjä olisi tullut kysymään tarvitsenko apua. Mutta ei, myyjät lähinnä tuntuivat vain tuijottavan epäilevän näköisinä eikä apua tullut.

Toisin oli keski-ikäisten asiakkaiden laita. Heille myyjät esittivät kosmeettista hymyään ja tarjosivat auliisti apua ja ohjeita oikeanlaisen rasvaputelin hankintaan. On se kumma. Mietin jo, että pitäisikö minun alkaa heiluttella seteleitä myyjien puuteroitujen nenien edessä, jotta ostohalukkuuteni olisi ollut tarpeeksi selvä. Sitä en tietenkään tehnyt, vaan päätin tehdä päätöksen aivan itse. Näin on.

Jaa-has, rasvaa jos jonkinlaista. For mature skin, täsmähoitoa rypyille, anti-wrinkle, ryppyjä vastaan, with bio-communicator. Mitä ihmeellisempiä patentteja ja systeemejä pienessä rasvapurkissa. Ja kaikki ikääntymistä vastaan tai vähentämään ikääntymisen merkkejä. Toinen ääripää olivat for young skin -tuotteet, jotka taas olivat suunniteltu mainosten perusteella alle 16-vuotiaille.

Missä ovat rasvat alle 30-vuotiaille? En halua vessaani rasvapurkkia, jossa lukee suurilla kirjaimilla, että näytät liian vanhalta. Haluaisin olla ihan rauhassa sen näköinen kuin olen (Tosin, joskus se oma naamakin alkaa peilistä kyllästyttää ja naama näyttää vähän vähemmän raikkaalta ja nuorekkaalta kuin haluaisi. Silloin olen yleensä sammuttanut valot, se toimii.) Eihän sitä edes jaksaisi näyttää aina 10 vuotta nuoremmalta, mitä on. Siihen kuitenkin tulisi pyrkiä hinnalla millä hyvänsä. Ulkoinen vanheneminen kun ei ole millään lailla hyväksyttävää ja se tulisikin estää kaikin mahdollisin keinoin

Ostin kuitenkin rasvan. Valitsin sellaisen, jossa luki mahdollisimman vähän rypyistä, ihojuonteista ja vanhenemisen merkeistä. Sellaista en kuitenkaan löytänyt, jossa ei olisi sanallakaan mainittu näistä asioista. Nyt vessanhyllylläni nököttää vähän ankean näköinen rasvaputeli. Kotiin päästyäni nimittäin teippasin mustalla teipillä piiloon kaikki vanhenemisen estämiseen liittyvät sanat.