Peilistä heijastuvat kalmankalpeat kasvot. Huulien väri on sinertävä ja silmiä ympäröi tummat renkaat. Näytänpä kamalalta, mietin. Ehkä on tullut vedettyä liian monta Kerouacia. Vedän hihan ylös ja puristan kovaa toisella kädelläni kyynärpään yläpuolelta. Pumppaan käteäni puristamalla verta suoniini.

Olen hämmästynyt. Eihän se näin pitänyt mennä. Olin tähän asti ollut siinä uskossa, että sinisen valon tarkoituksena on estää suonien näkyminen. Nyt olen kirjaston vessan sinisten valojen loisteessa ja käteni suonet piirtyvät aivan selvinä risteilevinä viivoina kalpeaan käsivarteeni.

Onko sinisen valon tarkoitus vain tuottaa turvallisuuden tunnetta ns. kunnon kansalaisissa. Teistä välitetään ja teitä suojellaan. Vessassa ollessaan ei tarvitse siis pelätä narkomaaneja ja eikä muitakaan hämärätyyppejä (niissä valoissa tosin kaikki ihmiset näyttävät hivenen epäilyttäviltä...). Kansalaiset, olkaa siis huoleti.

Itselleni tuli sinisten valojen hämärässä lähinnä syyllinen olo. Epäilläänkö nyt minuakin? Sininen valo on selkeä viesti siitä, että jokainen kirjaston vessassakävijä on potentiaalinen huumeidenkäyttäjä, jonka toiminta vessassa tulee estää.